Wanderlust

Mama Shelter Marseille

Mama Shelter 1
Nederlands: Nog op m’n to do-lijst des levens: een degelijke fotografiecursus volgen. Het kwam er nog nooit van wegens te prijzig, een moeilijke uurreling of een cursus die afgelast werd door te weinig deelnemers. Ondertussen bricoleer ik verder. Met veel tips van het internet, zoals deze toegankelijke verzameling van de meisjes van A Beautiful Mess. Ze hebben trouwens net een boek uit dat één dezer in m’n brievenbus zal belanden.

English: On top of my to-do list: Follow a proper photography course. Meanwhile I just muddle along, with a lot of trial and error. And with many tips from the internet, like this great list the girls from A Beautiful Mess collected. BTW, they have just launched a book about the subject.

Mama Shelter
 Dat ik geen professionele fotograaf ben, werd pijnlijk duidelijk toen ik foto’s wilde nemen in Mama Shelter in Marseille. De zonnewering stond open, wat de vreemde gele gloed over m’n gestoomde zalm verklaart. Dus: als je goeie foto’s wilt, kijk je best even op hun eigen site. Mama Shelter is een Franse hotelgroep met vestigingen in Parijs, Lyon, Marseille en Istanbul. De hipsterplek werd ontworpen door Philippe Starck. Het is duidelijk dat hij zich flink geamuseerd heeft. De met zwembadjes versierde verlichting is slechts één voorbeeld.

The fact that I am not a professional photographer, was painfully clear when I wanted to take pictures in Mama Shelter Marseille. The blinds were open, which explains the strange yellow glow on my steamed salmon. So if you want to see good photos, take a look on their own website. Mama Shelter is a French hotel group with hotels in Paris, Lyon, Marseille and Istanbul. The hipster place was designed by Philippe Starck. And it is clear that he knocked himself out while designing. The funny decorated lights are just one example.

Mama Shelter 3

 De kamerprijzen zijn niet exuberant, maar toch boven ons budget (we sliepen bij locals met de Airbnb-formule). Een lunch kon er wel vanaf. Spotgoedkoop is het zeker niet (we betaalden 45€ voor een Caeser salade en de gestoomde zalm). Maar het was zeker z’n geld waard: De menukaart bevat originele, goed bereide gerechten. De maaltijd werd snel na de bestelling geserveerd, maar de bediening kwam toch een beetje traag op gang: Het duurde lang vooraleer onze bestelling opgenomen werd en we de drankjes kregen. Maar allé, da’s een detail en de (mooie) jongens waren super vriendelijk. En uiteraard was het ook de ogen uitkijken naar het interieur. De stijl zal ik gemakshalve omschrijven als “du jamais vu”. Er is goed nagedacht over alle details, tot de leuke pakjes van de garçons toe. En… vergeet ook de tekenfilms niet die je bezoek aan het kleinste kamertje opfleuren.
Meer lezen over m’n trip naar Marseille? Klik hier.

The room prices are not exuberant, but still above our budget (we chose the Airbnb formula). So we only had lunch at Mama Shelter. Prices are not really cheap, but accessible (we paid € 45 for a Caeser salad and steamed salmon). And it was definitely worth its money: The menu has some original dishes on it and the food is tasty. Although lunch was served very fast after ordering it; the service took off rather slow. It took a long time before our order was taken and until we got the drinks. Anyway, that’s a detail and the (handsome) waiters were super-friendly. And of course Mama Shelter is also all about the interior. A style I can only describe as “du jamais vu”. And don’t forget to pay a visit to the toilet. Cartoons on the ceiling will lighten up your stay there.
Read more about my trip to Marseille? Click here.

Mama Shelter 2Mama Shelter 5Mama Shelter 4Mama Shelter 6Mama Shelter 8

Mama Shelter 7

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

2 reacties op “Mama Shelter Marseille

  1. Pingback: Marvelous times in Marseille | The Picnic Guest

  2. Pingback: Triple Marseille | The Picnic Guest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d