Koken & genieten

Sunny salad

Avocado orange salad

For the English version, keep on scrolling!

Nederlands: De dampend hete temperaturen van de laatste dagen zijn duidelijk goed voor m’n culinaire inspiratie. Toegegeven, het wereldwijde web heeft me een handje geholpen. Meer bepaald deze blogpost van Ann. Haar verrukkelijke dessert met sinaasappelen promoveerde ik meteen tot één van m’n lievelingsontbijtjes. Het herinnerde me er aan dat je sinaasappel succesvol kan combineren met hartige smaken. Het prikkelde m’n verbeelding en ik startte met het uitdenken van een fris slaatje. Er moesten zowel fruitige en kruidige, als zoute toetsen in zitten. Dat alles gecombineerd met de boterzachte textuur van avocado en wat zaadjes voor een krokant detail.
Het resultaat was om meerdere redenen zo’n voltreffer dat ik voor één keer alle bescheidenheid laat varen: Snel, makkelijk, gezond en hemels van smaak!

Ingrediënten:
– Pata Negra
– avocado
– sinaasappel
– koriander
– roze peperbolletjes
– kerstomaatjes
– lente-ui
– allerlei zaadjes
– grof zeezout
– zwarte, vers gemalen peper

Avocado orange salad

English: It’s steaming hot now in Belgium and clearly that’s good for my culinary inspiration. Although I have to admit that the internet has helped me a hand. More specifically this blog post by Ann, a famous Belgian foodblogger. Her delectable dessert with oranges was originally a dessert, but I immediately elected it as one of my favorite breakfasts. It reminded me that orange can easily be combined with savory flavors. It tickled my imagination and I started working out a fresh salad. It needed to be fruity, spicy and salty. All this combined with the buttery texture of avocado and all kinds of seeds for a little crunch.
The result was such a success for several reasons that I for once abandon all modesty: this salad is easy and fast to prepare, it’s healthy and the taste is phenomenal!

Ingredients:
– Pata Negra
– avocado
– orange
– coriander
– Pink peppercorns
– Cherry tomatoes
– Spring onion
– All kinds of seeds
– Coarse sea salt
– Black, freshly ground pepper

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Sunny salad

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d