Wanderlust

Kleurig en fleurig: Marimekko

In Helsinki is Marimekko all over the place. Het Finse merk strooit z’n fleurige en opvallende prints uit over meerdere shops en verdeelpunten in het centrum van de stad. De meest intrigerende shop is die in Uudenmaankatu. Deze straat is een walhalla voor designliefhebbers met een mix van gevestigde namen en jong slash aanstormend talent. De concept store van Marimekko is uitzonderlijk omdat je er heel wat collectiestukken vindt die nergens anders verkrijgbaar zijn. Ik liep er binnen met m’n CouchSurfing-host Henni. We werden er hartelijk ontvangen en kregen meteen een glaasje bessensap aangeboden. Uiteraard geserveerd in een Marimekko glas (zie de eerste 2 foto’s); uit één van de nieuwste collecties die met de schitterende naam “Socks rolled down” gedoopt werd.

Verder biedt deze shop ook de klassiekers zoals de zwarte tas en de typische Marimekko streepjes. En niet te vergeten: een buitenproportionele dosis kleur en vrolijkheid. Het bewijs ook dat topdesign lang niet altijd strak hoeft te zijn!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

2 reacties op “Kleurig en fleurig: Marimekko

  1. Pingback: The Riihiti House | The Picnic Guest

  2. Pingback: The Riihitie House - Picnic Pleasures

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d