Koken & genieten

Wijvenweek: Over guilty pleasures en andere kleine kantjes

Deze post verschijnt in het kader van Wijvenweek

Guilty pleasures? Hoeveel wil je er weten? Ik ben helemaal opgetrokken uit guilty pleasures. It’s my middle name. Maar omdat je tijd kostbaar is, deze uitgelezen selectie uit het ruime aanbod.

1. Mijn onverbeterlijke neiging tot nachtuilen (ook al weet ik dat ik daar luttele uren later zeer veel spijt zal van hebben). Die nachtelijke tijd vul ik met werken (daarbij mails in concept zettend omdat ik op bepaalde uren niet op de “send” knop durf te drukken), het internet afschuimen of m’n afwas doen. Dat laatste in combinatie met een marathonzitting van de Dr. Oz-show op Vitaya. Dr. Oz is m’n held. Hij mag dan Amerikaans zijn en een tikkeltje gladjes, na iedere uitzending is m’n voorraad goede voornemens alweer aangegroeid.

2. M’n tweede guilty pleasure speelt zich af in de zetel en daar hoort eerst wat duiding bij. M’n salon is van het type “bommazetel”. Een beetje oneerbiedig zou ik er kunnen aan toevoegen “letterlijk”. Hij is van de vorige, bejaarde, eigenaars van m’n huis die ‘m achterlieten omdat ze naar een gloednieuwe serviceflat verhuisden. De kleur is roestbruin. De stijl “ouderwets Vlaams”. Om maar te zeggen dat ik niet echt zuinig ben op m’n sofa. Onderhavig tafereel zal zich dus niet meer afspelen eens er een strak wit model van, ik noem maar wat, Natuzzi of MDF Italia in m’n woonkamer prijkt. Gezien de prijs kan dat helaas nog even duren en ga ik dus lustig verder met één van m’n favoriete bezigheden waaraan ik me vooral op vrijdagavond bezondig: eten in de zetel. En dan krijg je dit soort foto’s:

Dat bakje friet is toevallig, want echt vaak eet ik die niet. Wel m’n favoriete fastfood zijn de bakjes sushi uit Delhaize. Óp de armleuning komt het bakje. Vóór de armleuning een klein tafeltje met daarop allerlei toebehoren. Zoals de sausjes die in de verpakking zitten, extra sojasaus en een potje gemberpasta (hemelse combinatie met sushi!). Een hele constructie dus op een kleine oppervlakte die, eerlijk waar, nog nooit met brokken afgelopen is. En ik vergeet nog het belangrijkste onderdeel: een glas cava, onmisbaar op vrijdagavond. Misschien past dat niet bij sushi (wat hoor je daar eigenlijk bij te drinken?), maar wat mij betreft gaat zo ongeveer alles samen met cava. En als ik daar dan zo zit, met m’n sushi en m’n bubbels, dan kan m’n avond al niet meer stuk:-)

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

3 reacties op “Wijvenweek: Over guilty pleasures en andere kleine kantjes

  1. Pingback: Wijvenweek: Over guilty pleasures en andere kleine kantjes | Wijvenblogs

  2. Karine Caimo

    Bij sushi drink je warme saké (rijstbrandwijn). Ook gewoon te koop in de Delhaize 😉

  3. mediameiske

    Saké heb ik al gezocht, maar nog niet gevonden in Delhaize. Misschien wat beter zoeken dus. Maar wellicht beter koud geserveerd voor mij, want de woorden warm en wijn in één zin doen me denken aan glühwein, geen goede connotatie:)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: