Koken & genieten

Kabeljauwtartaar

Sinds dit alarmerende bericht is tonijn verbannen van mijn menu. Voordien was er nog de enigszins geruststellende gedachte dat bepaalde tonijnsoorten nog voldoende kwiek rondzwemmen om die tartaar of filet op m’n bord te verantwoorden. Maar stilaan ging het knabbelen steeds meer gepaard met een knagend geweten. Het artikel in De Morgen snoerde uiteindelijk m’n eetlust helemaal dicht.

Wat eten we dan in de plaats? Er zijn natuurlijk nog vissoorten waarmee je een tartaar kan bereiden. Zoals de “good old salmon”, om het eens op z’n Jamie Olivers te zeggen. En sinds kort heb ik ontdekt dat ook kabeljauw zich er perfect voor leent. Bovendien zitten we middenin het seizoen van deze vis.

IMG_6206

De tartaar op de foto heb ik gemaakt naar een recept van Jo Bussels, van restaurant Radis Noir in Antwerpen. Wie het ook eens wil proberen: Hier vind je het recept. Het is een eenvoudige bereiding, maar het vraagt wel wat tijd om de vis te snijden. Ik vraag overigens een kabeljauwhaasje aan de visboer, dan ben je zeker van een stukje graatloze vis. Jo Bussels gebruikt koriander om de kabeljauw op te werken, maar ook met basilicum ben je verzekerd van een fantastische smaaksensatie! Het recept komt uit een boekje dat het Nederlands Visbureau samenstelde ter promotie van de grijze garnaal. Je kan de pdf downloaden via deze link.

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Kabeljauwtartaar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d