Persoonlijk

Zonnige groetjes

Natuurlijk wil ik de strakke curven van Elle MacPherson, maar het ontbreekt me zowel aan tijd als doorzettingsvermogen om ook maar in de buurt te komen van dat ideaal. Dus moeten de ambities wat bijgesteld worden. De Asics worden op tijd en stond nog eens uitgelaten. Hoogstens vijftien minuten, want helaas zweef ik tegenwoordig niet meer zo naadloos op de Start to run-hype zoals indertijd.

Er is ook het concrete plan om meer te gaan zwemmen. Concreet in die zin dat er in m’n portemonnee al 2 maanden lang een zwemabonnement zit met nog 19 beurten (van de 20..)…

Aan zij die wel eens sportief uit de hoek komen, hoef ik het niet te vertellen: Er gaat weinig boven de kick die sport geeft. Spijtig dat die energie-, humeur- en (ow yeah!) egoboost meestal pas achteraf komt. En spijtig ook dat sporten vaak meer weg heeft van zelfkastijding dan van ontspanning. Maar dat hoeft niet altijd. Ik ben altijd weer verrast van het effect dat vijf minuutjes bewegen kan opleveren. Vijf minuten: Zo lang duurt één reeks van de zonnegroet. Welke groet? De zonnegroet: een basisoefening uit de yoga die bestaat uit een opeenvolgende reeks bewegingen. Niet dat ik iets ken van yoga. Verre van. Ik associeerde het vroeger, compleet onwetend zijnde, met mysterieus klinkende klankschalen, diepe meditaties (die wegens m’n chronisch pingpongende hersencellen te hoog gegrepen zijn) en je lichaam een uur lang in de meest waanzinnige posities plooien. Maar… het intrigeerde me wel. En zo zocht ik naar de zonnegroet en vond dit filmpje op Youtube.

Als je geen tijd hebt om “echt” te sporten, maar toch “iets” wilt doen, probeer het dan even. Rol een yogamatje uit (met een badmatje lukt het ook wel), klik op “play” en doe mee met de dames. De bewegingen zijn simpel, een Pussycat Doll-lijf zal het niet opleveren, maar je humeur kan voor de rest van de dag gegarandeerd niet meer stuk!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Zonnige groetjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d