Koken & genieten

Spicy mangochutney cups

Deze cups gevuld met mangochutney en feta zijn een (mild) pittige lekkernij op de aperotafel. In plaats van cups kan je ook toastjes gebruiken.

Dat ik dol ben op mangochutney kun je ook hier al lezen. De mangochutney rolls waren op basis van kant-en-klare chutney. Maar dit keer gaan we voor de huisgemaakte versie. Helemaal niet moeilijk te maken! Het recept is gebaseerd op dat van A.Vogel. De chutney past ook perfect bij een kaas- en vleesplank.

Het ūüĆ∂¬†rode pepertje staat meestal tussen mijn meest gebruikte emoji’s op Instagram en Facebook . Niet zo verwonderlijk, want spicy is ‘my middle name’: Ik ben dol op hete pepertjes en dito sauzen. Toen ik een tijdje geleden een doos ontving met producten van A.Vogel, greep ik zowat automatisch naar het Herbamare zout, waar er recentelijk een nieuwe variant van op de markt is: met chilipeper. De samenstelling is ongeveer hetzelfde als het klassieke kruidenzout, maar dan met een pittige toets. Niet alleen lekker, maar ook handig dat je met √©√©n eenvoudige strooibeurt meteen een smaakbommetje toevoegt aan je gerecht zonder allerlei potjes te moeten opendraaien.

Mangochutney cups

Ingredi√ęnten (voor 12 hapjes)

 • 1 eetrijpe mango (geschild en in blokjes)
 • 1 sjalotje (gesnipperd)
 • 1 rood pepertje (zaadjes eruit en in fijne stukjes gesneden)
 • 1 stukje gember van 3 cm (geschild en in stukjes)
 • Snuifje¬†Herbamare Spicy (als je dit niet in huis hebt, kan je het vervangen door wat zout en chilivlokken)
 • Sap van een halve limoen
 • Scheutje witte wijnazijn
 • Bakboter
 • 150 gram feta
 • Handje koriander of platte peterselie

Bereiding:

 1. Verhit wat boter in een kom. Fruit het sjalotje aan. Voeg vervolgens het pepertje en de gember toe. Roer dit goed door en doe vervolgens de blokjes mango, het sap van de limoen en de wijnazijn in de kom. Laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen.
 2. Breng de chutney op smaak met de Herbamare spicy. Laat het mengsel goed afkoelen. Bewaar de chutney in een glazen weckpot in de koelkast.
 3. Serveer de chutney op een toastje of in kant- en klare cups. Versier met verbrokkelde feta en koriander.

Zin in meer Picnic Pleasures? Je kan me ook volgen via Facebook en Instagram. En als je iets klaarmaakt, tag me gerust met #picnicpleasures!


⠀

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

2 reacties op “Spicy mangochutney cups

 1. Ziet er heel lekker uit! Alleen het spicy moet ik afzwakken, want anders ben ik hier de enige die ervan snoept.:)

  • isabelleuselli

   Ja, koken naar alle monden is niet altijd gemakkelijk hé:-) Met een licht pittige toets heb je ook al een mooie combinatie met het zoete van de mango! Het hoeft niet echt in vuur en vlam te staan:-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: