Persoonlijk

Even stilstaan…#2

“Juni, juli,… waar ben je naartoe?” De voorbije maanden waren hectisch. Pas in augustus lonkte weer eventjes ademruimte. Vooral juni was zotjes. Leuk hoor, maar om eerlijk te zijn: van hot naar her rennen in combinatie met de gebruikelijke uren achter de pc: het mag tijdelijk es, maar de rustiger periode was welgekomen. Omdat een blog het ideale middel is om herinneringen te verzamelen en nog eens na te genieten: een overzichtje van wat er de voorbije maanden zoal op het programma stond.

Ontwaken in Hotel Upstairs

Juni begon in een ander bed in het gloednieuwe Oostendse hotel Upstairs. Over die tweedaagse in de koningin der badsteden kun je hier alles lezen.

Op naar Amsterdam

Pas thuis van Oostende had ik voor mezelf alweer een nieuw tripje geboekt. Een dagje Amsterdam. Amayzine, één van m’n favoriete online magazines, organiseerde een tof event. Aangezien ik zelf ook voor een lifestylemagazine werk, is het altijd inspirerend om te zien waarmee anderen uitpakken. The House of Amayzine was een 1 daags evenement op een prachtige locatie. Ik luisterde onder meer naar de inspirerende babbels van hoofdredactrice May-Britt over het hebben van een signature style en naar de reisavonturen van Liesbeth Rasker. Tussendoor was er lekker eten, bubbels en kon je je laten maquilleren of (wat heb ik ook heb laten doen) je pony bijknippen. En oh ja, je gekste bekken demonstreren bij een Renault mocht ook. Ik hield het bij een move in een soort “One day, i’ll fly away“-stijl.

Flashdance en speakeasy in Dublin

Op 13 juni mocht ik voor Tendens twee dagen naar Dublin. Daar kregen Vlaamse pers en een aantal bv’s in avant-première Flashdance, The Musical te zien. Ik heb de film een slordige twintig keer gezien. Voor mij was het dus een fantastische gelegenheid om de musicalversie van heel dichtbij te kunnen meemaken en de cast te ontmoeten. De voorstellingen liepen deze zomer ook in Kursaal Oostende. Ondertussen zijn ze afgelopen, maar hier kan je nog eens nagenieten van de 80s vibes.

Er was te weinig tijd om Dublin te verkennen, maar een speciale vermelding wel voor de dinnerlocatie die het persbureau voor ons geregeld had. Na de voorstelling mochten we nog eten in een speakeasy-bar (op een geheime locatie dus). De persverantwoordelijke had het adresje gevonden via Tripadvisor, dus echt staatsgeheim is het waarschijnlijk niet meer. Ziet dit interieur er niet fantastisch uit? Naast cocktails serveren ze er ook gerechten in ‘sharing stijl’. Het leek alsof we in een andere wereld binnenstapten! Het super vriendelijke personeel was de kers op de taart.

Dessert met erwtjes

Ik ging nog eens eten bij Souvenir in Gent. Gastvrouw en goede vriendin Joke weet dat ik dol ben op verse erwtjes. Op dat moment nog volop in het seizoen. Dit dessert met erwtjes kon ik dus onmogelijk aan me laten voorbijgaan!

Verjaardagspartijtjes

In juni zijn een aantal bekenden jarig, waaronder… mezelf. De weergoden trakteerden niet op het meest fantastische weer, maar het was net goed genoeg voor een picknick bij het water. Ik wilde per se alles zelf bereiden, maar was even vergeten dat dat behoorlijk veel werk is. Gevolg: geen instaworthy foto’s van van de picnick.

’s Avonds stond er nog een etentje op het programma. Met vrienden gingen we eten in Torhout in het nieuwe trendy restaurant Bassud. Heerlijke gerechten en een leuk interieur, tot en met het kleinste plekje toe!

Boterhaminspiratie met kaas en boter

In Antwerpen woonde ik een bloggersbrunch bij met de IJslandse Dagny Ros. Ze bereidde allerlei broodcreaties in samenwerking met Passendale Kaas en Balade boter. Goed voor heel wat frisse boterhaminspiratie die je binnenkort mag verwachten op deze blog en in Tendens.

The Great Gatsby in Kortrijk

’s Avonds ging een vriend naar de voorstelling van nieuwe Copperhead Gin-specialiteiten.  Ik mocht mee als +1. Mét overnachting! Handig natuurlijk als je enkele gins geproefd hebt. De locatie zal ik niet meteen zelf boeken om budgettaire redenen: Hotel Damier in Kortrijk. Wat een weelde…: Een mega-bad, Clarins-producten, statige gangen,…

Ook het event zelf was beyond expectations. Het thema: The Great Gatsby mét bijhorende dresscode. De benedenverdieping van het hotel werd compleet ingepalmd door het evenement. Op het programma geen gewone degustatie van het de gins, maar een avondvullende toneelopvoering. Een Engelstalig theatergezelschap voerde ons mee in de sfeer van de jaren twintig en het verhaal van Jay Gatsby. De acteurs voerden niet zomaar hun stukje op, maar betrokken het publiek in het verhaal. Ze vroegen om geen foto’s te nemen tijdens de opvoering, maar toen het dansfeestje ingezet werd (door de acteurs zelf), mocht het wel.

Filmen in eigen huis

Helaas kon ik niet aanschuiven voor het ontbijt. Iets te laat uit bed gerold, had ik nog nipt tijd genoeg voor een snel badje. Maar daarna was het in sneltempo terug naar huis. Tegen 9u zouden vier collega’s aan de deur staan voor opnames. Heel uitzonderlijk kon ik eens in eigen huis filmen. Mijn keuken veranderde twee dagen lang in een soort kookstudio (inclusief een studiolamp op het trottoir!) voor de opnames van een nieuw culinair rubriekje, Summer Lunches. Het uiteindelijke resultaat zoals het nu loopt op tv kun je hier zien.

Vijftig jaar Xandres

Het Belgische merk Xandres bestaat dit jaar. Dat werd gevierd met een persetentje in het atelier in Destelbergen. De tafels waren zowat letterlijk opgesteld tussen de naaimachines. Prachtig hoe de werkruimte aangekleed was. En leuk om te zien hoe goed een Belgisch merk het blijft doen.

Work, sport & play

In juli zomerde het als nooit tevoren, maar professioneel gezien merkte ik daar niet zoveel van op de airco gekoelde werkvloer. Terwijl veel programma’s in die periode stil liggen of op herhalingen terugvallen, blijft Tendens op volle kracht draaien. Zo wordt het in ieder geval niet saai!

Privé genoot ik uiteraard wel van het mooie weer, met een festivalletje hier en daar, en de bijhorende culinaire geneugten, zoals hier “kibbeling” op Ostend Beach.

Ik ben de voorbije maanden vijf kilo vermagerd, maar er mag best nog evenveel af. Dus staat er weer om de dag een start to run-sessie op het programma. Op de warmste dagen moest dat ofwel extra vroeg gebeuren ofwel in de fitness. Eerlijk gezegd: sporten zal wellicht nooit mijn favoriete bezigheid worden, maar ik voel toch dat ik weer een beetje in de flow geraak. Let niet op de belachelijk grote (studio)hoofdtelefoon. Ik heb een hekel aan ‘oortjes’ en het komt er maar niet van om eens een kleiner exemplaar te gaan kopen.

Ondertussen is augustus halfweg en zit een weekje vakantie aan de Opaalkust er ook alweer op. Beroepshalve mag ik nog eventjes op halve kracht draaien. Ideaal om nieuwe (meeneem)gerechten voor de blog uit te proberen!

 

 

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

3 reacties op “Even stilstaan…#2

  1. Marleen Caenepeel

    Heel mooie tekst👍👍👍

  2. Mieke Caenepeel

    Bezig bijtje!👍

  3. Wowie! Dat is pas een gevuld programma. Kan begrijpen dat de tijd voorbijvloog 🙂 Leuke dingen allemaal!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: