Koken & genieten

Review Simply You Box

Maaltijdboxen zijn al een tijdje goed ingeburgerd. Als je ze zelf nog niet geprobeerd hebt, heb je ze wellicht al zien passeren bij familie, vrienden of collega’s. Persoonlijk vind ik het een leuke manier om je culinaire inspiratie een nieuw elan te geven. Al heb ik dan nog maar één keer zo’n ‘zelfbouwpakket’ besteld. Helaas is m’n budget niet toereikend genoeg om er vaak gebruik van te maken. Je betaalt voor een stuk ook het comfort van thuislevering. Wat ik in principe zelfs niet nodig vind, want ik vind boodschappen doen heerlijk! Kleding shoppen is een opgave, maar in de supermarkt komt de shopaholic in mij naar boven. Ik bereid me zelfs voor: Kortingsbonnen uitknippen, promoties bestuderen, nieuwe producten ontdekken, in de ‘snelverkoop’-kar snuisteren,… Ik vrees dat je het een hobby kan noemen:-)

Het was een kwestie van tijd vooraleer ook de supermarktketens op de kar van de maaltijdboxen zouden springen. Zoals Carrefour. Toen ik de kans kreeg om de Simply You Box te testen, was m’n nieuwsgierigheid te groot om er niet op in te gaan.

Simply You Box Carrefour 7

Een snapshotje van de doos in m’n auto. Oogt vrij groot voor maar 2 personen! Wegens een drukke week, moest ik de gerechten ’s avonds laat maken. Dus zijn de foto’s soms een beetje blurry of ik fotografeerde het gerecht pas de dag nadien in een lunchbox. Ik koos namelijk bewust voor gerechten die de volgende dag ook nog geschikt waren als meeneemlunch.

Simply You Box Carrefour 6

 

Volgende gerechten stonden op het menu:
– Chateaubriand met chimichurri-saus (de meeneemlunch was dan een koude versie)
– Tagliatelle met ricotta en kerstomaatjes
– Gebakken kip met een champignonroomsausje, dragon en bloemkoolpuree. Daarvan kan je hier het recept lezen.

Wat eerst en vooral opvalt aan deze box is de budgetvriendelijkheid: Drie gerechten voor 2 personen kosten 40€. Voor 4 personen wordt dat 60€. Je bestelt de box wanneer je daar zin in hebt. Geen abonnement dus.

Simply You Box Carrefour 3

Carrefour bekijkt nog de mogelijkheid om koeriers in te schakelen, maar momenteel moet je nog zelf je box ophalen. Dat heeft als voordeel dat je ook niet moet betalen voor een koerier. En je kan het combineren met je wekelijkse boodschappen. Daar wordt ook het milieu een beetje gelukkiger van!

De Simply You Box kan je laten klaarzetten in 85 winkels. Het is dus mogelijk dat de Carrefour in jouw woonplaats de dienst nog niet aanbiedt, maar in een buurgemeente wel. Zoals het geval was bij mijn ouders. Zij konden de box niet bestellen in hun eigen gemeente, maar moesten een gemeente verderop. Oftewel: 6km van hun deur in plaats van 1 km. Dat is niet onoverkomelijk. Qua verspreiding denk ik dus wel dat het wel goed zit. Zelf koos ik voor Izegem, aangezien ik daar sowieso moet passeren als ik van mijn werk kom.

Je kiest drie gerechten uit 9 mogelijkheden. Er is steeds keuze voor vlees, vis, gevogelte, kindvriendelijk en vegetarisch.

Op de site kan je ook het recept al consulteren. Je ziet ook welke ingrediënten je zelf in huis moet hebben, al zijn dat basisproducten zoals melk, olijfolie of specerijen.

Reserveren voor de week erop kan tot en met de woensdag. De ophaling gebeurt in de loop van de maandag. Het uur kies je zelf naargelang de openingsuren van de winkel

In de grote kartonnen doos zitten drie kleinere doosjes zodat de ingrediënten netjes verdeeld zijn per recept.

Simply You Box Carrefour 8

Het ziet er allemaal heel aantrekkelijk en overzichtelijk verpakt uit. De receptenkaarten zijn gedrukt op dik glanzend papier en kunnen tegen een stootje. Er zit ook een gratis item bij, in mijn geval was dat een doosje gedroogde vijgen.

Simply You Box Carrefour 4

De gerechten nemen weinig tijd in beslag en zijn makkelijk te bereiden. Naargelang hoe ver je culinaire ambities kan dat een voor- of een nadeel zijn. Ik vond het meer dan ok voor een drukke weekdag. Maar voor de culinaire meerwaardezoeker die graag verrast wordt, is het misschien niet uitdagend genoeg.

Simply You Box Carrefour 5

Mijn slotoordeel: ik ben best tevreden over deze box. Je krijgt kwalitatieve, verse producten. Concurrerende aanbieders brengen meer vernieuwende recepten, maar zijn meestal ook duurder. Zij werken vaak ook met een abonnement. Dat kun je weliswaar gemakkelijk pauzeren of opzeggen, maar dan moet je daar weer tijdig aan denken. Met de Simply You Box kom en ga je zoals het je uitkomt.

Benieuwd om deze box ook eens uit te testen? Met de promocode PICNICSYB krijg je 10€ korting! Dat betekent 30€ voor 3 gerechten voor 2 personen. Of 50€ voor 3 gerechten voor 4 personen. Je kan de code vlak voor het betalen ingeven (Deze actie is geldig t.e.m. 31/05/17).

Save

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

6 reacties op “Review Simply You Box

  1. Ziet er inderdaad goed uit.

  2. O, dat lijkt helemaal op de Hello Fresh-formule! Zelfs de dozen en de vormgeving en kleur van de recepten. K-mat heb ik nog niet geprobeerd. Zou ook gelijkaardig zijn, maar wat duurder. En er is nog een service met meer lokale producten ook (‘Lekker koken’ of iets dergelijks). Is wel superpraktisch allemaal. Maar veel verpakking.

    • Hello Fresh ken ik enkel van naam, Smartmat is naast Simply You de enige die ik ken van proeverij:-) Iedere box heeft zo z’n typische eigenschappen en dat maakt het wel een gevarieerd en interessant fenomeen.

  3. Oh wat is dit interessant! Ik vroeg het me al een tijdje af hoe het dan zou zijn met die Simply you boxen (ik doorblader regelmatig het Simply you magazine, leuk ook). Het hoge prijskaartje bij andere maaltijboxen heeft me altijd al tegengehouden. Dat, plus het feit dat ik de ene week enkel voor mezelf kook, de andere week voor twee (als co-ouder) en ik dan vrees dat er teveel overblijft. Ik hou ook van afwisseling, dat schijnt precies geen punt met deze formule. De gerechten die je hier aanhaalt spreken me in elk geval aan :-). Naargelang hoe het me uitkomt kom ik ook wel eens in de Carrefour. Ik wil het zeker wel eens overwegen nu. Super bedankt voor de toelichting! En nu nog een kwestie van die geldigheidsdatum ivm de kortingscode in het oog te houden. Net op tijd gelezen hier ;-). Top!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: