Koken & genieten

Easy comfort food

Aangezien de weergoden toch in een nukkige bui zijn deze week, stel ik voor om wat comfort food op het menu te zetten: wat denk je van kip met een champignonroomsausje, dragon en bloemkoolpuree?

Ik was een beetje vergeten hoe lekker dragon eigenlijk wel is, tot dit recept de revue passeerde. Toegegeven: dragon is geen toegankelijk kruid. Je bent ervoor of je vindt het afschuwelijk. Als je tot de eerste categorie behoort, dan weet dit gerecht je zeker te bekoren. Of je laat de dragon weg. Ook de krokante kipstukjes en de smeuïge puree zijn puur soulfood! Het is geen moeilijk recept, al was het niet evident om het een beetje elegant op foto te krijgen. Dit is trouwens de tweede portie. Die heb ik in een magnetronbestendig schaaltje meegenomen voor tijdens de lunchpauze op het werk.

IMG_4478.JPG

Kip met champignonroomsaus, bloemkoolpuree & dragon

Ingrediënten (2 personen)

 • ½ bloemkool
 • 400 gram bloemige aardappelen
 • ½ ui
 • 300 gram kippenfilet
 • 175 gram champignons
 • 200ml room
 • 10 gram verse dragon (fijngehakt)
 • Optioneel: kerstomaatjes

Bereiding

 • Schil de aardappelen en snij in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook beide samen in gezouten water.
 • Fruit de gesnipperde ui met wat boter in een antiaanbakpan. Snij de kippenborstfilet in blokjes. Voeg het vlees bij de ajuin en bak rondom goudbruin.
 • Snij de champignons in schijfjes. Haal de kip uit de pan, voeg opnieuw een klontje boter toe en bak de champignons in enkele minuten gaar. Doe de kip terug in de pan en blus met de room. Kruid met de fijngehakte dragon, peper en zout en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
 • Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat, een beetje boter, peper en zout.
 • Voor wat extra kleur, kan je bij het serveren ook nog enkele kerstomaatjes toevoegen.

Voilà, the comfort food is served! Ideaal voor een wat frisse, regenachtige dag.

Dit gerecht maakte deel uit van de Simply You Box die ik mocht uittesten (deze week post ik nog een review over deze box). Ook zin om de gloednieuwe maaltijdbox van Carrefour uit te proberen? Met de promocode PICNICSYB krijg je 10€ korting! Dat betekent 30€ voor 3 gerechten voor 2 personen. Of 50€ voor 3 gerechten voor 4 personen. Je kan de code vlak voor het betalen ingeven (Deze actie is geldig t.e.m. 31/05/17).

Save

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

1 reactie op “Easy comfort food

 1. Goed idee! Lekker en gezond eten hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om ook voedzaam te zijn. Eentje dat ik ook graag onthoud.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d