Eindejaarsfeesten vieren we liefst met dichte familie en vrienden. Maar wat als je een feestje zou kunnen organiseren met je favoriete celebrities? Wie zou aan de viptafel mogen zitten? Ik wentelde me even in pure idolatrie en dat leverde dit selecte kransje op. Een aantal genodigden zijn helaas niet meer onder ons, maar voor deze fictieve party zien we dat euvel feestelijk over het hoofd.

Frank Sinatra & Dean Martin

frank-sinatra

Er moet natuurlijk muziek zijn. Frank Sinatra en Dean Martin mogen liedjes komen zingen en liefst ook eentje samen.

dean-martin

Dean Martin was een meester in het doen alsof ie in een stomdronken status verkeerde. Naar het schijnt was ie soms echt beneveld, maar het was vaak ook vakkundig ingestudeerd. Zoals in 1976 toen Frank Sinatra hem op het podium herenigde met Jerry Lewis. Martin en Lewis hadden toen al 20 jaar geen contact meer na een artistieke breuk. Blijf zeker kijken tot en met het duet van Sinatra en Martin!

Kevin Spacey

Omdat hij zo’n sexy stemtimbre heeft. Helaas heb ik nog geen enkele aflevering van House of Cards kunnen zien (wegens geen Netflix), maar deze trailer alleen al is fenomenaal. Niet in het minst dankzij de priemende blik en het toontje: arrogant en tegelijkertijd bezwerend.

Kevin is ook een echte grapjas en een meesterlijke stemmenimitator. Amusement verzekerd, zeker als ie Bill Clinton en Michael Caine imiteert!

Ryan Reynolds:

In de categorie “All this and brains too“. Ziet er niet alleen goed uit, maar heeft ook nog eens humor. Helaas heeft hij ook al Blake Lively aan z’n zijde. I’ll rest my case…

Simon Carmiggelt:

simoncarmiggelt

Mijn literair jeugdidool. Omdat hij de meest gewone situaties zo treffend, herkenbaar en grappig kon beschrijven. Ik grijp regelmatig nog eens terug naar z’n cursiefjes, zoals dat in zijn tijd nog heette. Soms zijn ze zelfs een probaat middel tegen writer’s block.

En dan nog twee dames: Toeval of niet, twee Britse comediennes.

Miranda Hart:

Om filmpjes zoals dit, 25 seconden perfect getimede onnozelheid:

Jo Brand:

Ze werkte ooit als psychiatrisch verpleegkundige, maar nu is ze bekend om haar droge, zelfrelativerende humor.

Ik zou zo nog wel een aantal namen kunnen verzinnen, maar dit is al een mooi gezelschap, niet? Een geluk trouwens dat het feestje nooit zal plaatsvinden. Wegens compleet starstruck zou ik er wellicht de hele avond voor spek en bonen bij zitten!

Save

Save

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

2 reacties op “De viptafel

  1. Zo’n toffe post, Isabelle šŸ™‚ en een toffe feestbende samen. Het gat in mijn cultuur is bovendien weer wat opgevuld, sommigen kende ik, anderen dan weer niet. Merci!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: