Persoonlijk

10 vragen aan mezelf

Het is een vrij rustige kerst voor mij, dus tijd om eens virtuele kuis te houden. Zo was ik aan het rommelen in de Concept-afdeling van deze blog: Een wonderlijke verzameling van goede ideeën die toch niet zo denderend bleken of halve posts die ik ooit nog eens ga afwerken. Jaja, ooit…

Én deze “10 vragen aan mezelf”. Een zo goed als afgewerkte post die ik toen toch niet gepubliceerd heb, wegens nog niet helemaal tevreden over. Da’s een beetje mijn probleem, ik kan blijven sleutelen aan teksten, zeker als er geen opdrachtgever in m’n nek staat te hijgen.

Maanden later en door een frisse blik bekeken, blijkt het nogal mee te vallen. Na een klein beetje bijschaven, zijn ze hier dan: “De tien vragen aan mezelf”. Een beetje ijdeltuiterig, jezelf interviewen, maar op kerst mag het cheesy zijn, niet?

1. Hoe zou je je interieurstijl omschrijven?

Sober, lichtelijk Scandinavisch getint, maar met hier en daar een kitscherige uitschieter. Er huist een excentrieke Marina in mezelf die houdt van alles wat blinkt en kleurrijk is en naar de 70s neigt, maar ik kan haar meestal onder de knoet te houden.

2. Je toekomstige prince charming wil een citytrip boeken. Welke bestemming zou je stiekem influisteren?

Met Cagliari, Helsinki of Wenen zit je gegarandeerd goed. Maar ach, in een verliefde roes is zelfs m’n zakdoektuin vol kale plekken in het gazon een romantische plek!

3. Wie zou je gps mogen inspreken?

Jeremy Piven. Grrr… Sexy voice!

4. Wat is voor jou comfort food?

Guacamole, salsa’s,…: in m’n koelkast is de combo exotische vrucht – rode peper – koriander – limoensap steeds binnen handbereik.

5. Mogen we je daarvoor ’s nacht wakker maken?

Nee, dat nu ook weer niet. Er is weinig waarvoor je me ’s nacht wakker mag maken. Tenzij je je geroepen voelt om m’n collectie Alvar Aalto-vazen van iitala uit te breiden. Geef toe, 2 stuks is een beetje weinig niet?

IMG_2093

PS: Als je Jessie Pavelka bent, dan mag je me wel wakker maken, zelfs zonder Alvar Aalto-vaas.

6. Welk beroep zou meer waardering mogen krijgen?

Reclamemaker. Een commerciële boodschap op een goede manier overbrengen is een vak.

7. Met welk soort humor kan je lachen?

Met goede taalhumor en komieken die doorsnee, herkenbare situaties kunnen omtunen in iets geweldig grappigs: think Amy Schumer, Jo Brand, Michael McIntyre, Frasier… Eerlijkheid gebied me er aan toe voegen dat ik ook strijk ga voor een stroom volstrekt onnozele taalgrapjes à la “Hoe laat is het? … Het is Tien Na Turner”… En dit, met dit soort kolder blijf ik dus lachen:

8. Aan welke smaak heb je een hekel?

Aan kaneel. Het ruikt naar potpourri.

9. Wat zou je graag nog eens doen?

Radio maken, al is het maar één keer. Ik ben radiopresentatrice geweest van 2004 tot 2007, helaas rest er van dat radiostation niet veel meer dan een Wikipedia-pagina.

10. Hoe zit dat met die halve “selfie”?

Ik poseer niet zo graag, liever heb ik dat fotografen me op een onbewaakt moment kieken en de slechtste foto’s er meteen uitfilteren. Selfies zijn al helemaal een ramp. Halve selfies lukt nog net. De “kruin”dot is trouwens de haarstijl waarmee je me meestal thuis zult aantreffen.

10 vragen aan mezelf

 

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

4 reacties op “10 vragen aan mezelf

  1. Altijd leuk zo’n vragenlijstje om de persoon achter de blog een beetje beter te leren kennen. Do you mind…als ik het een keertje (deels) overneem – mèt verwijzing naar hier, uiteraard? Zal echter nog niet voor meteen zijn, ik plaatste met name zelf juist een tag (die ieder vrij naar keuze mag/kan overnemen).

    • Tuurlijk, geen probleem! Fijn dat je het leuk vond om te lezen! Zelf ben ik ook fan van die tags, dus ik kom zeker ook eens bij jou kijken!

      • Dank je alvast dat ik ‘m mag overnemen. Zal wel iets voor begin volgend jaar zijn denk ik als ik zo m’n blogplanning bekijk. Mocht je die tag bij mij zoeken, die noemt Hit & Run 😉 (zonder verplichting vanzelfsprekend).

  2. Pingback: Wel in je vel - Picnic Pleasures

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: