Begin oktober ben ik gestart met vrij ingrijpende verbouwingswerken. De hele benedenverdieping ligt er ontmanteld en gestript bij. Nog tot eind januari is enkel de bovenverdieping bewoonbaar. Daar woon ik dus, of laten we het eerder kamperen noemen. Echt onoverkomelijk is dat niet. Wellicht zou ik anders praten mochten er twee kleine koters aan m’n rokken hangen. Maar als kinderloze single met enkel een hond, vallen de praktische euvels nogal mee.

Het grootste probleem aan verbouwen is dat ik nu beslissingen moet nemen waar ik binnen tien jaar nog tegenaan zal kijken én voor moeten betalen… Wat als ik een verkeerde keuze gemaakt heb of als er ergens onverwacht een probleem opduikt? Over dat soort zaken maak ik me dus wel eens zorgen. Niet over het feit dat ik in een badkamerlavabo de afwas moet doen of alleen maar kan koken in de microgolfoven.

IMG_3672

Een lang bad neem ik bij mijn ouders. Ook voor de was klop ik bij hen aan. Gesprekken over populaire tv-programma’s zoals citaten en mopjes uit Bevergem kan ik nauwelijks volgen, aangezien mijn tv al maanden ongebruikt in een doos zit. En soms wil ik iets dat waarschijnlijk ergens onderaan ingepakt zit. Zoals die twee dunschillers waar ik al twee maanden vruchteloos naar op zoek ben.

Los van deze praktische probleempjes is het allemaal best te doen. Aanvankelijk leek de bovenverdieping op een overvol kraakpand, maar stilaan krijgt alles meer een plaatsje. Een Instagram of Pinterest-award ga ik er niet mee winnen. Maar mits een theelichtje hier en daar valt het mee. En mits je niet let op het beschadigde behangpapier in de tijdelijke keuken (wat in werkelijkheid een stockagekamertje is trouwens).

Meer zelfs, met een beetje goeie wil ontdekte ik een aantal voordelen aan deze indoor campingtrip!

IMG_3670

Het stimuleert de creativiteit

Mijn microgolfoven was de voorbije jaren gedegradeerd tot ontdooier en opwarmer van kliekjes en water. Maar nu ik keukenloos ben, kreeg ie een upgrade. En zo herontdekte ik dat je met het juiste materiaal, een beetje research en geduld echt wel lekkere dingen uit die rechthoekige bak kan toveren. Ik ben zo enthousiast dat ik er zeker nog een blogpost aan wijd, maar eerst nog wat verder experimenteren.

IMG_3668

Beschikbare ruimte slimmer gebruiken

Hoe minder ruimte je hebt, hoe slimmer je ermee moet omgaan. De ruime trap naar de zolder, bovenop een kast, onder het bed,…: Overal ontdek ik tegenwoordig extra bergruimte.

Declutteren

Ik ben het type dat een tijdschrift uit 2007 bijhoudt omdat het misschien in 2027 nog van pas kan komen. De zolder ligt vol met dat soort memorabilia. Sinds de verbouwingswerken heb ik warempel een soort declutter-aanval gekregen. Stap voor stap ben ik nu kasten en dozen onder handen aan het nemen.

IMG_3665

Orde

Ik ben eerder van het sloddervosserig soort. Je weet wel: thuis komen en de jas over de stoelleuning hangen, in plaats van in de vestiaire of kast. Ik ben nog steeds geen “Petraatje Precies” en zal het ook nooit worden, maar door op minder vierkante meter te moeten leven, zet ik spullen wel sneller weer op hun plaats.

Zuiniger omspringen met energie

Ik ben er niet trots op, maar de thermostaat stond hier vroeger vaak te hoog. Ik hield niet van dikke lagen kledij. Dus in plaats van een extra trui aan trekken, gaf ik een draai aan de knop. Geen goede punten voor ecologisch bewustzijn, I know. Terwijl ik voor de rest wél milieuvriendelijk probeer te leven. Maar nu ligt de cv-ketel tijdelijk werkloos in de garage. Gelukkig is de winter nog niet al te streng geweest, want twee kleine elektrische vuurtjes moeten het werk doen. En soms een tweede deken, dikke kousen en een dikke trui…

Leren comfort appreciëren

En last but not least: eens dit huis weer voor de 100 procent bruikbaar zal zijn, zal ik ongetwijfeld versteld staan van het enorme comfort en de ruimte!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

13 reacties op “Indoor camping

 1. Dit staat ons ook nog te wachten ! We zijn momenteel bezig met het uitwerken van plannen voor onze benedenverdieping met een architect. De eerste plannen zien er super uit en ik zie het helemaal zitten, meer bergruimte, meer open ruimte, een grotere keuken, … maar die periode vooraf hé. Dat zal ook kamperen worden op de bovenverdieping, waarschijnlijk constant tussen een fijn laagje stof met zulke werken. Ik zal mijn kookvuur toch ook ferm missen ! Ik lees dus graag je tips voor koken met de microgolf ;-).

 2. Het klinkt eigenlijk best gezellig zo, maar ik kan me voorstellen dat het na een tijdje echt vervelend gaat worden! 🙂

  • Er zijn idd momenten dat deze tijdelijke ‘bel-etage’ nogal benepen aanvoelt:-) Gelukkig verlopen de werken bij mij vrij vlotjes. Het moet pas echt ambetant worden als alles begint aan te slepen en te vertragen.

 3. Pingback: Culi dagboek | The Picnic Guest

 4. Pingback: Party on a stick | The Picnic Guest

 5. Pingback: Frietjes zijn ongezond | The Picnic Guest

 6. Pingback: Koude komkommersoep | The Picnic Guest

 7. Pingback: Mealprep week 49 | The Picnic Guest

 8. Pingback: Microwave cooking for one – The Picnic Guest

 9. Pingback: Supergemakkelijke aperitiefhapjes - Picnic Pleasures

 10. Pingback: Frietjes zijn ongezond - Picnic Pleasures

 11. Pingback: Rariteit in m'n kookbib: Microwave Cooking for One - Picnic Pleasures

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d