Uncategorized Wanderlust

Badderen in Rotterdam

Welke rituelen heb jij als je een hotelkamer binnenkomt? Ik heb er twee. Ten eerste: de badkamerdeur openzwaaien in de hoop dat er een bad wacht in plaats van een douche (meestal ijdele hoop). Vervolgens: zoeken naar de minibar en er even in piepen. Niet dat ik meteen ga zitten lurken aan een miniflesje witte wijn. Het is eerder m’n nieuwsgierigheid die de kop op steekt. In hotels gedraag ik me altijd als een soort Alice in Wonderland die per se wil weten wat er achter de deurtjes schuilgaat.


Mainport Hotel Rotterdam

De inhoud van de minibar zegt meestal ook iets over het soort etablissement. Het aanbod ontdekken in het vijfsterrenhotel Mainport in Rotterdam was dus een vermakelijke exploratietocht: Uiteraard een uitgebreid assortiment drink- en knabbelmateriaal; een waterkoker en een fancy koffiemachine. Maar ook… liefdesspulletjes: Condooms voor de plotse goesting en zelfs een seksspeeltje van Fifty Shades of Grey. Aangezien we met drie singles de kamer deelden en we geen Hollandse scharrel binnengesmokkeld hebben, bleven al die sensuele extra’s ongebruikt. Het seksspeeltje kostte trouwens bijna 30€, snel een inspiratieloos moment opkrikken (sorry, flauw woordgrapje) is hier dus niet goedkoop.

Mainport Hotel Rotterdam

Mainport Hotel Rotterdam

Maar goed, voor je verkeerde gedachten krijgt: Mainport is echt een proper hotel. In alle betekenissen van het woord. Doordat we de kamer met drieën deelden, was dit posh etablissement nog enigzins betaalbaar. De eindfactuur klokte af op 310€ voor 2 nachten. Zo’n 51€ per persoon, per nacht dus. Ontbijt hebben we hier niet gegeten. Ik had het hotelontbijt dolgraag geproefd, maar 28€ is toch echt té luxueus. Bovendien zit je hier in het centrum van Rotterdam, met op wandelafstand de meest verrukkelijke ontbijtadresjes (onder andere de Bakkerswinkel waar ik vorige week al over vertelde).

Mainport Hotel Rotterdam

Mainport Hotel Rotterdam

In ieder geval was dit de ideale manier om eens ongegeneerd van een luxueus hotel te kunnen genieten. Hier en daar maakte de interieurarchitect een keuze die ik zelf niet zou maken (waarom er paars licht vanuit de armaturen in het restaurant moet komen is me een raadsel), maar voor de rest is het design echt prachtig.

Mainport Hotel Rotterdam

De kamers zijn heerlijk ruim en dan hadden wij nog niet eens de grootste. Het uitzicht is niets minder dan spectaculair. Wat dacht je van rondjes malen op een loopband met zicht op de Erasmusbrug? Een glazen lift zoeft je geruisloos naar de bovenste verdieping. Daar wachten fitness, wellnesscentrum en zwembad. Ik heb boven geen foto’s gemaakt, maar de kiekjes op de website van het hotel spreken voor zich.

Skyline Rotterdam - uitzicht vanuit Mainport Hotel

Skyline & Erasmusbrug Rotterdam

IMG_1192

En dan was er natuurlijk nog de befaamde badkamer. Met een immense spiegel (én tv-scherm), een ruim assortiment potions en lotions, een mega-douche en ja hoor… een bad!… met jetstreams! Als badmens puur sang moet ik het al zes jaar stellen met een gammele douche. Als de verbouwingswerken goed vorderen komt daar normaliter nog dit jaar verandering in, maar voorlopig zijn luilekkere weeksessies met een glaasje wijn en glossy magazine niet voor mij weggelegd. Dat ik het bad in het Mainport hotel een uurtje of zo voor me zou opeisen stond dus vast. Er in en uit stappen was wel even een heikele onderneming. Door de jetstreams is het een vrij diep bad. En ik had een beetje een schuldgevoel over de royale liters water die nodig waren om het bad tot op acceptabel niveau gevuld te krijgen. Maar dat verdween toen ik me liet wegglijden in de bubbelmassa. M’n ecologische voetafdruk zou ik later wel eens onder handen nemen…

Mainport Hotel Rotterdam

Volg me ook via Bloglovin!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

3 reacties op “Badderen in Rotterdam

  1. Hehe…dat is ook het eerste waar ik naar kijk: of er een bad is! 🙂 In onze nieuwbouw is de badkamer volgend jaar aan de beurt, voorlopig is het douchen in de wasplaats. Je bent niet alleen 😉 Heerlijk zo’n bad op hotel!

  2. Aha, nog zo’n badlover zoals ik:-) Fijn dat je ook kan uitkijken naar je eigen wellnessplekje, want ontspannen is niet compleet zonder een bad!

  3. Pingback: Tafelen in The Park, Rotterdam - The Picnic Guest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: