Home Sweet Home

Deens design

Vorige zomer was ik voor het eerst in Oslo. Naar goede Scandinavische gewoonte struikel je er zowat over de designwinkels. Eén daarvan was Bolia. De naam deed eerder een Italiaans belletje rinkelen, maar bleek toch Deens. De noordelijke signatuur is duidelijk herkenbaar, maar het blijft warm. Daar hou ik wel van: sober, maar niet het gevoel hebben dat je in een té cleane catalogus zou moeten wonen. Mooi ook hoe Bolia een sterke merkidentiteit weet neer te zetten. Zo zien de foto’s voor de 2015-collectie er echt prachtig uit. Via hun Soundcloud-account stellen ze ook alle mixtapes ter beschikking die te horen zijn in de winkels. Urenlang fijne tunes verzekerd. Handig als je een feestje bij je thuis host of om in een party mood te komen!

Bolia bestaat een kleine 15 jaar en heeft vooral winkels in Denemarken, Noorwegen en Zweden. In België zijn er geen verkooppunten, wel hebben ze met de De Klare Lijn een partner in het Nederlandse Leiden. Én sinds de vorige zomer kan je de volledige collectie ook online bestellen… Dangerous! IMG_3985

IMG_3986

IMG_3988

IMG_3990

IMG_3984

Bolia_Kollektion_2015_05

Bolia_Kollektion_2015_15

Bolia_Kollektion_2015_11

Foto’s 6 t.e.m. 8: Bolia

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Deens design

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: