Persoonlijk

Nazomeren & zo (w39)

Een geslaagd recept, een opdracht die me bijgebleven is of gewoon een leuk plaatje,.. Kleine hoogtepunten, een minder dagje,… Op zondagavond overloop ik de week nog eens en zet de foto’s op een rijtje.

Week 39 van 2014 was de week waarin ik startte met een 8 weken durende fitness bootcamp. Twee maal per week werk ik me ruim een uur (onder begeleiding) in het zweet tot m’n kleren de uitwringstatus hebben. Ik probeer al een goeie twee maanden gezonder te leven (sinds 22 juli om precies te zijn). Met voorzichtig resultaat op de weegschaal: minus 3 kg. Maar met een gewicht van 65 op een lengte van 1m59 mag er gerust nog wat af.

Dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor m’n voeding. Geen chips, noch snoep in huis halen is alvast een goede zet. En ook: maaltijden plannen. In mijn dromen ben ik een perfect georganiseerde mealprepping queen, in realiteit blijft het bij babysteps. Zoals ’s avonds fruit snijden om ’s ochtends bij m’n ontbijtgranen te gooien. Zo’n voorraadje gaat twee dagen mee (echt niet langer) en zet je meteen op het goede spoor!

IMG_0364.JPG

Ik moet dringend weer eens echt koken en m’n culinaire grenzen verleggen. In drukke werktijden blijft het vooral bij “dingen samen gooien”. Zo gaat er nauwelijks een dag voorbij zonder dat ik een cracker bedelf onder de gepimpte Philadelphia. Ik hou niet zo van die kant-en-klare roomkaas met kruiden. Meestal te veel look en te weinig pit. Dan liever zelf wat verse of diepvrieskruiden mengen onder de neutrale variant. Nog wat augurk en sambal oelek erbij… Kan niet misgaan!

IMG_0362.JPG

Week 39 was er ook één van de mooie nazomerdagen. Op zo’n zwoele avond ontdekte ik dat er niet alleen veel katten rondlopen in m’n buurt, maar dat één van de buren er ook eentje op z’n dak gezet heeft.

IMG_0316.JPG

Supertrash bestaat tien jaar en vierde dat ook in België. Het Nederlandse merk huurde de opera in Gent af en nodigde een stoet fotogenieke BV’s uit. Doe daar nog Olcay Gulsen, de flamboyante dame achter Supertrash bij en het feestje kon niet meer stuk. Een swingend verslag vanaf 4 oktober in Tendens.

IMG_0381.JPG

IMG_0386.JPG

Nog eentje in het mealprepping-kader: met deze heilige drievuldigheid van mango (of ananas), rode peper en koriander bezweer ik de zoete (kantoor)demonen. Het is mijn vieruurtjes-versie van een salsa. ’s Avonds klaarmaken en de dag erop ben je immuun voor die collega die jarig is en het kantoor bezaaid heeft met melocakes!

IMG_0410.JPG

De week werd afgesloten in Indian Summer-stijl. Het zachte zonlicht van een mooie septemberdag, lekkere leftovers in een potje en een glaasje bubbels: Het had een geslaagd trio kunnen zijn, enkel de bubbels waren de spelbrekers.  Ik wou eens een niet-alcoholisch aperitiefje proberen, maar had evengoed Appletise of kinderchampagne kunnen drinken. Iemand tips voor een karaktervol promille-safe aperitiefje dat niet smaakt alsof er een suikerbom in ontploft is?IMG_0398-0.JPG

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Nazomeren & zo (w39)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: