Koken & genieten singles stuff

Comfort food voor singles

Iemand, een voormalige single, zei me onlangs: “Alleen eten vond ik maar zielig”. Het is inderdaad niet altijd dolle pret, maar het went en zielig vind ik het helemaal niet. Tenzij ik iedere avond achter een plastic of alu bakje zou zitten. Dat zou ik pas zielig vinden. Niet dat m’n eten steevast een dikke “Komen Eten -9” verdient…. Meestal hou ik het vrij simpel. En dat comfort food voor singles zeker niet ongezond hoeft te zijn, bewijst dit steakgerecht. En het is nauwelijks meer werk dan met een vork gaatjes prikken in een deksel! Bovendien kan je de ingrediënten perfect op maat kopen. Als single zit je vaak met te grote hoeveelheden. Dat resulteert meestal in drie dagen hetzelfde eten of weggooien. Voor dit gerecht koop je 1 biefstuk en 1 avocado. Nog wat smaakmakers erbij die je wellicht op voorraad hebt en je serveert heerlijk en gezond comfort food!

Chimichurri

Ik ben niet zo’n fan van het typisch Belgisch slaatje dat in veel restaurants bij steak geserveerd wordt: kropsla, tomaat, komkommer, geraspte worteltjes en wat dressing erover… Dan toch liever deze combinatie die geïnspireerd is op een idee van Gaby Dalkin. Deze Amerikaanse runt de kookblog What’s Gaby Cooking“, waar ze toegankelijke receptjes deelt. Ik word altijd overspoeld door een zonnig, Californisch gevoel als ik naar Gaby’s blog surf. Ze is dol op avocado’s, wat resulteerde in “Absolutely Avocados”: een kookboekje dat hier meestal binnen handbereik ligt en waaruit dit idee komt. Gaby serveert bij haar steak chimichurri op basis van avocado. Chimichurri is een pittige, licht zurige Latijns-Amerikaanse saus die bij geroosterd vlees gegeten wordt. Gaby gebruikt een blender om de ingrediënten tot een min of meer gladde saus te malen. Ik heb liever chunky chimichurri, dus laat ik de blender ongemoeid. 

Marinade

Het vlees is lekkerst als het gemarineerd is. De marinade is een fluitje van een cent. Dit zijn de ingrediënten volgens Gaby: wrijf de steak in met 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel komijn, 2 theelepels gedroogde oregano en een half theelepeltje pepertjes (ik gebruik een fijn gestampt pili-pili pepertje). Laat een half uurtje tot 2 uur marineren.

Chunky chimichurri

Voor de chunky chimichurri (ik spring hier losjes om met het recept) snij je avocado in stukjes. Daaraan voeg je naar smaak ingrediënten toe (de bereiding heeft veel weg van guacamole): limoensap of azijn, rode peper, stukjes selder, pijpajuin en wat grof zout. Nu enkel nog je steak volgens je favoriete gaarmethode grillen. De grilltijden van het recept bleken perfect voor mij: 2 minuten grillen, vervolgens een kwartslag draaien en nog eens 2 minuten grillen (zodat je een mooi ruitjespatroon verkrijgt). Daarna herhaal je dit proces nog eens aan de andere kant van de steak. Dinner for one is served!


Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Comfort food voor singles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: