Her en der lees ik over het geweldige fenomeen “weekmenu”. Dit weekend, het eerste relatief rustige in lange tijd, begin ik er ook aan. Ik was het eigenlijk al lang van plan en de recente hype in blogland was blijkbaar het ultieme duwtje dat ik nodig had. Want: ook al kook ik dolgraag; Als single is de verleiding na een drukke  werkdag soms net iets te groot om met een pak rommel (lees: chips, droge salami of kaasblokjes) in de zetel te duiken. Een weekmenu zal dat hopelijk vermijden.

Nu kun je denken: is het niet wat belachelijk om als éénpersoons-gezinnetje een weekmenu op stellen? Nee, eigenlijk niet. Want ik kamp met de dezelfde struikelblokken als een gezin met tig kinderen: geen inspiratie, eten moeten weggooien, te vaak naar de supermarkt hollen, geen blijf weten met te grote porties,…. En geloof me: een bloemkool in huis halen en er vervolgens drie dagen van eten is niet bepaald hét summum van culinair genot.

“Invriezen?” hoor ik je denken? Wel, daar doe ik al tot op zekere hoogte aan mee. Van geblancheerde groentjes tot bereidingen. Maar ik twijfel nog vaak of iets al dan niet in de diepvries mag en in welke staat ik het er in moet stoppen. Vandaar dat ik op zoek ben naar een kookboek met diepvriesrecepten en -tips. “Laat ik dat effe googelen”, dacht ik. En wat waren zo ongeveer de enige zoekresultaten? Dit Nederlands boek en dit, nota bene van Mimi Smith. Respectievelijk uit 1978 en 1977… Is er dan echt geen enkel recent diepvries-kookboek? Dus: zelfs op een gesatureerde markt als die van de kookboeken is er nog potentieel! Wie voelt zich geroepen?

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Freeze!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: