Television

Booh!

Ik heb een paar kijkgewoontes die je op z’n minst een beetje vreemd kan noemen. Zo raak ik van tijd tot tijd verslingerd aan programma’s waarvan ik de doelgroep al minstens twee decennia ontgroeid ben. Vooral verhalen over spoken en andere hocus pocus. Harry Potter is uiteraard een must ten huize Mediameiske. Maar herinner je je ook nog, “Sabrina, the teenage witch”? Wel, euh, dit is een bekentenis die ik niet zomaar in iedere groep durf te gooien, maar ik heb dus het eerste seizoen op dvd liggen. PS: Nota aan mezelf: dringend een stukje schrijven over de dvd van Curb your Enthusiasm die ik gisteren kocht, kwestie van m’n imago niet helemaal aan diggelen te slaan. Maar terug naar Sabrina: Die komt op haar zestiende te weten dat ze net zoals haar vader en tantes toverkracht bezit, dat haar kat kan praten en dat je via de linnenkast naar een bovennatuurlijke wereld kan reizen. Spijtig dat de scenaristen na een paar seizoenen duidelijk met een writers block kampten. De reeks eindigde in 2003 als een wel erg flauw doorslagje van Friends, maar in de beginjaren waren de verhalen nog gevat en inventief. Zeg nu zelf, zou je dat ook niet willen zo’n huisdier met zwarte humor? Of een tante die je komt ophalen voor een reisje naar Pleasuredome: een oord met onder andere een kamer vol verrukkelijke alleenstaande mannen en een restaurant waar overzoete, slankmakende dessertjes verkocht worden? Het moraliserende vingertje van Sabrina, the Teenage Witch moet je er voor lief bij nemen. Het blijven nu eenmaal Amerikanen die dit gemaakt hebben.

Vlaamse scenaristen hebben haar gelukkig minder last van. Sinds enkele weken loopt op VTM het tweede seizoen van de spokenreeks Booh!. Goed uitgewerkte scenario’s, prachtige decors en kostuums maken van deze serie een aangenaam tijdverdrijf. Zelfs als je lagere schoolboeken al lang onder een dikke laag stof liggen! En voor zij die een politiek correct excuus willen: ook de onnavolgbare Frank Focketyn doet mee!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Booh!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: