Television

Kijktip

Sommige vrouwen gaan na een lange werkweek ontstressen in een schoenwinkel. Geef mij maar de verlokkingen van de dvd-afdeling in de Media Markt. Zo kocht ik een paar maanden geleden het eerste seizoen van “Ghost Whisperer”. Hoofdpersonage Melinda (Jennifer Love Hewitt) is een pas getrouwde vrouw die kan communiceren met de doden. Haar gave heeft wel een beperking: Melinda heeft enkel contact met doden die nog in de transitzone tussen leven en het hiernamaals zweven. Hun eeuwige rust gaat pas in nadat ze een misverstand opgehelderd hebben, de overlevenden gerustgesteld of een ander dwingend probleem opgelost hebben. Melinda fungeert willens nillens als medium tussen leven en dood. Ik had nog nooit van de serie gehoord, maar liet me overtuigen om ‘m te kopen door het onderwerp en de hoge kijkcijfers in Amerika. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik vond het al vreemd dat de dvd al uit was, nog voor een Vlaamse zender de reeks had uitgezonden. Maar kijk, VTM brengt daar verandering in. Op 13 november wordt het ook al voortreffelijke Shark (waarvan het eerste seizoen dan ten einde loopt) vervangen door Ghost Whisperer. Focus Knack hekelt de meligheid en het spirituele gezwets in Ghost Whisperer. Mocht je dat al een euvel vinden dan wordt het zeker goedgemaakt door het bij momenten creepy sfeertje en de geslaagde visuele effecten. Vooral de aflevering met de bitchy, dode bruid is er eentje om een kussen in de aanslag te houden (als je zo’n schijtlaars als ik bent tenminste).

En voor de fashion-lovers onder jullie: Jennifer Love Hewitt heeft in deze reeks nooit een “bad hair day” en loopt continu rond in van die spulletjes waarvan ik me afvraag waarom ik ze enkel op tv zie en nooit in het echt in een winkel.

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Kijktip

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d