Koken & genieten Persoonlijk

Het vriendenboek voor volwassenen

Een tijdje geleden vroeg een vriendin me of ik “Het geweldige vriendenboek voor volwassenen” wilde invullen. Het is zoals de naam doet vermoeden een volwassen versie van een vriendenboekje voor kinderen.

Per persoon heb je twee “spreads” met een hele reeks vragen over jezelf en over de vriendschap met de ander. Best een klus om in te vullen, want niet alle vragen zijn evident, maar wel interessant om eens stil te staan bij bepaalde zaken. En voor de eigenaar van het boekje is het uiteraard een uniek hebbeding. Ik had me voorgenomen om een foto te nemen van mijn antwoorden, maar helaas ben ik dat vergeten. Gelukkig herinnerde ik me veel topics nog. Het leek me de ideale basis voor een lijstjes-artikel. Zelf blog ik te weinig dit soort posts, terwijl ik ze wel leuk vind om te lezen bij anderen. Dus: Zin in wat random weetjes over mezelf?

Waarop ben je trots?

Dat ik mijn hond Simba, van een ongeleid projectiel, heb weten om te tunen in een gehoorzame hond. Mits nog hier en daar wat sloeber-streken, zoals zijn passie voor zacht papier. WC-rollen, keukenpapier, zakdoekjes,…: ze blijven best uit z’n gezichtsveld. Al vindt hij op een rol tafelpapier knabbelen terwijl ik met een “Zoom”-meeting bezig ben ook best ok.

Van welk eten walg je?

Kaneel in zoete gerechten, helaas een trend tegenwoordig.

Maar bovenal: wormen. Hoog proteïnegehalte of niet. Al is het de laatste eiwitbron op aarde, mij zul je nooit vrijwillig of bewust insecten zien eten. en nu we toch bezig zijn: kikkerbillen en slakken mogen ook op het ‘no go’–lijstje.

Wat was de grootste blunder?

Rits van jurkje vergeten dicht te ritsen en hup: zo naar de supermarkt!

Wat is je slechte gewoonte?

In slaap vallen in de zetel.

Nutteloos talentje:

Misschien niet helemaal nutteloos: Aan sneltempo aardappelen schillen. Weliswaar met mijn eigen dunschiller. Nee, de ene dunschiller is de andere niet.

En nog eentje: In recordtempo, zigzaggend door de supermarkt mijn boodschappen doen. Al was dat wel in pre-coronatijden.

Wie mag de hoofdrol spelen in een film over jouw leven?

Kate Beckinsale. Ze is even oud als ik, maar ziet er uit als een fitgirl van 25. Ik niet voor alle duidelijkheid, maar in een film mag de waarheid een beetje opgeblonken worden hé:-) Met haar gekke gevoel voor humor is Kate trouwens één van mijn favoriete celebrities op Instagram.

Celebrity crush?

Ik ben blijkbaar zeer consistent, want dat is al 30 jaar dezelfde: Jason Priestley, Brandon uit Beverly Hills 90210. Van in m’n puberjaren tot een stuk in m’n twenties wilde ik niets missen van de reeks. Vorig jaar lanceerden de acteurs een remake die helaas een kort leven beschoren was. Niet dat het zo’n legendarisch goede tv was, maar het jeugdsentiment maakte veel goed. En Jason natuurlijk.

Welke superpower zou je willen bezitten?

Mensen die zwerfvuil storten op betere ideeën brengen. Maar eerst geef ik ze flinke jeuk op moeilijk bereikbare plaatsen.

Wat kan je iedere dag eten?

Chips! In alle soorten en maten. Ik ben nog geen enkele soort tegengekomen die ik niet lust.

Favoriete boek:

The world according to Garp van John Irving.

Favoriete film:

Being John Malkovich.

Ik surf elke dag naar:

Youtube, mijn favoriete virtueel universum. Voor kookfilmpjes, tutorials met fototips, weetjes over psychologie, online marketing, enz…

En… als achtergrondgeluid. Raar, maar waar, tegenwoordig zijn onderstaande filmpjes mijn favoriete focusgeluiden tijdens het werken… Ik zal het maar op de quarantaine afschuiven zeker?

Wat is je guilty pleasure?

Opnieuw: Youtube. Tijdens het afwassen of strijken draaien er hier al eens filmpjes met titels als Top 10 Influencers That Faked A Picture For Fame of The Instagram Model Who Fabricated Her Entire Life.

En waarschijnlijk ben ik er te oud voor, maar ik amuseer me toch geweldig met de commentaren van deze jongens op video’s.

Wat staat er nog op je bucket list?

Naast picknicken op de meest pinterest-proof plaatsen, staat er zeker ook een ‘supermarkt-safari’ in de VS op. Of wacht: maak daar maar alle landen ter wereld van. Een trip naar het buitenland is wat mij betreft niet compleet zonder een bezoek aan de plaatselijke supermarkt.

Wat is jouw ultieme vorm van ontspannen? Ik geloof dat ik in het vriendenboekje iets geschreven heb in de trant van ‘wellnessen en chilling by the pool‘, maar achteraf schoten me er nog een paar te binnen. Zoals: uit de bol gaan op een dancefestival. Een aantal uur verstand op nul, middelmatige wijn drinken (de goeie is meestal te duur), met de taxi naar huis en ’s anderendaags ontkateren tijdens een wandeling met de hond of lichte huishoudelijke taken: My idea of fun:-). Staat alvast op de planning voor 2021!

Wat is jouw favoriete quote? You bring your own weather to the picnic.

Mocht je zin hebben om deze vragenlijst over te nemen op je blog, doe gerust. Ik kom graag bij je lezen!

Zin in meer Picnic Pleasures? Je kan me ook volgen via Facebook en Instagram.

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

7 reacties op “Het vriendenboek voor volwassenen

  1. ❤️❤️

  2. Zalig. Ga ik eens invullen, binnenkort 🙂
    Ik had nog nooit gehoord van Kate Beckinsale. Haar filmpjes op instagram zijn de max 😀

  3. Leuke vragen en antwoorden! Ik zou zo’n boek zelf wel leuk vinden, maar ik vrees dat ik mijn vrienden niet zover ga krijgen om het in te vullen…

    • isabelleuselli

      Dat snap ik volledig. Je moet er echt wel even voor gaan zitten om alles in te vullen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: