Koken & genieten

Frisse aardbeien- en paprikalimonade

Op zoek naar een fris drankje? Niet te zoet, maar wel verfrissend? Ook al kun je me zeker verleiden met zoetigheden op een bord, qua drankjes verkies ik een frisse en hartige toets. Zeker op een warme zomerdag. De inspiratie voor deze frisse aardbeien- en paprikalimonade vond ik bij de Australische Tess, aka The Blender Girl. Zij kwam op het fenomenale idee om aardbeien te mixen met rode paprika. Ik heb het recept wat aangepast. In mijn versie zit er meer rode paprika dan in het oorspronkelijk recept en ik heb ook geen extra zoetmiddel toegevoegd (esdoornsiroop, honing,…)

Ingrediënten (voor een 6-tal glazen):

 • 1 bakje aardbeien
 • 500 ml water
 • 1 rode paprika
 • 125ml limoensap
 • 1 theelepel geraspte gember
 • Een snuifje zout
 • Basilicum (als afwerking)

Bereiding:

 • Vul een blender met alle ingrediënten (met uitzondering van de basilicum).
 • Mix ongeveer 1 minuut op volle kracht zodat je een gladde limonade bekomt.
 • Serveer met ijsblokjes en blaadjes basilicum.

PS: Met een kleine twist maak je hier trouwens een alcoholische mix van. De basis is bijvoorbeeld ideaal voor een strawberry gin!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

3 reacties op “Frisse aardbeien- en paprikalimonade

 1. Lijkt me superlekker (vooral de aardbei,gember en limoen dan – de combinatie met de paprika lijkt me spannend)! Cheers!

 2. Pingback: Kombucha: wat is het en hoe drink je het? - Picnic Pleasures

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: