Koken & genieten singles stuff

Shortcut cooking

Deze post schreef ik naar aanleiding van #boostyourpositivity, een charmant project van van Lilith, Oon en Danone.

Ik kook graag. Boodschappen doen zou ik zelfs een hobby durven noemen. Helaas betekent dit niet dat er hier iedere dag indrukwekkende schotels op tafel komen. Te moe, te druk, boudweg te lui of een combinatie van de drie: het zijn de voornaamste redenen dat het wel eens misloopt. Ook al eet ik nauwelijks fastfood of voorverpakte maaltijden, dat wil niet zeggen dat m’n keuzes altijd zo gezond zijn. Bovendien ben ik single, dus is er geen tweede partij die me op zo’n zwak momentje op het rechte pad houdt. Dan scheur ik een zak chips open met het idee om “straks” aan het eten te beginnen. En voor ik het weet is die zak leeg, m’n honger weg en blijf ik toch onvoldaan achter.

Gelukkig ontdekte ik in de loop der jaren ook een aantal shortcut-gerechten. Dit is één van mijn favorieten. Het is snel klaar, gezond, levert weinig afwas op en is perfect te proportioneren voor 1 persoon. Vierdubbele win!

IMG_1615

Zalm op oosterse wijze in papillot

Ik hou van gerechten die je in de oven kunt ploffen met de garantie dat ze er een kwartier later perfect gegaard uitkomen. Dit is zo een gerecht. Dankzij het stoomeffect van de papillot blijven de sappen van de vis en de groenten waar ze moeten blijven in plaats van te verdampen. Zo ontstaat een heerlijke mix van smaken. Je zou aluminiumfolie kunnen gebruiken voor de papillot, maar de silicone versie is nog makkelijker én milieuvriendelijker. Ik zou aanraden om verse vis te gebruiken. Vis uit het diepvriesvak transformeert in de oven al snel in een droog hompje.

Ingrediënten:

 • Ik gebruikte ongeveer 300 gram zalmfilet (Dat was net te veel voor 1 maaltijd, maar koud smaakt het net zo lekker)
 • Enkele boontjes (zaten geblancheerd in m’n diepvries). Ook mogelijk (zonder vooraf te koken): sluimererwten of courgette
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 rode puntpaprika
 • 1 lente-ui
 • 1 chilipeper
 • 1 stengel citroengras
 • Oosterse kruiden: bv. teriyaki-mix. Voor een extra frisfruitige toets kan je zeste van limoen of sinaasappel toevoegen.

 

IMG_1632

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 180°
 • Vermeng de olijfolie met de oosterse kruiden. Wentel de zalm goed in deze marinade.
 • Leg de zalm in het silicone schaaltje of op het aluminiumfolie
 • Snij de lente-ui, het citroengras, de chilipeper en de paprika in ringetjes
 • Leg de groenten bovenop de vis.
 • Plooi het pakje dicht en zet 15 minuten in de oven. De zalm is boterzacht en de groentjes hebben een knapperige beet. Smakelijk!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

1 reactie op “Shortcut cooking

 1. Pingback: Life hacks/Shortcuts | The Picnic Guest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: