Koken & genieten

Parfait op z’n Sardisch

Zo’n glaasje limoncello; dat loopt er zoetjes in na een etentje. Maar m’n roots indachtig, mag het liever nog een glaasje mirto zijn. Mirto is een typisch Sardische likeur. Jammer dat het niet echt wijd verspreid is in België. Ik moet er altijd speciaal voor naar Italiaanse speciaalzaken. Net zoals limoncello is mirto een zoet digestief dat op z’n best is als het uit de diepvriezer komt en licht stroperig in je glas vloeit. Er bestaat ook een witte variant (van de bloesem en de bladeren van de Mirte), maar ik ken vooral de donkere; gemaakt op basis van blauwe bessen. De smaak doet een beetje denken aan hoestsiroop voor kindjes, maar dan wel hoestsiroop van 32 graden… Verraderlijke zoetigheid dus. Te drinken, of beter gezegd te degusteren, in mini-glaasjes.

In het VT4-tijdperk van Komen Eten was er ooit een kandidate die een parfait bereidde met limoncello. Ik dacht: wat lukt met limoncello, moet zeker ook lukken met mirto. Helaas kwam het er maar niet van om het eens te proberen. Toen ik uiteindeljik wel én mirto én tijd had, was het Komen Eten-archief samen met de voice-overs van Peter Van Asbroeck verdwenen. Gelukkig vond ik op de site van Albert Heijn een goed alternatief. De limoncello heb ik dus vervangen door mirto. Een goede match, al zeg ik het zelf, zeker met de knapperige besjes erbij. Geen mirto in huis? Dan zal de versie met de limoncello ongetwijfeld ook vlotjes uitgelepeld worden.

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

1 reactie op “Parfait op z’n Sardisch

  1. Pingback: Een goddelijke vergetelheid | The Picnic Guest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: