Home Sweet Home

Creatief met ballen

Eind vorig jaar…, het loopt al tegen kerst. Al is dat niet te zien aan m’n interieur. De kerstboom, een namaak, maar net echt, exemplaar, ben ik destijds vergeten op een, ex-echtelijke, zolder. De kerstversiering heb ik wel nog, maar die blijft ongebruikt op m’n nieuwe zolder: wat ballen, fake sneeuw en lichtjes met gebrek aan kabelhygiëne. Een schril contrast met m’n meest kitscherige fantasieën. Daarin sleep ik een kingsize kerstboom binnen waar zelfs de setdresser van een Amerikaanse kerstfilm jaloers zou op zijn. Een fantasie die voorlopig enkel belemmerd wordt door m’n bankrekening.

Maar in tijden van schaarste wordt een mens creatief. Zelfs als het over kerstballen gaat. Zo eens in stilte creatief zijn, daar word ik rustig van. Als het maar geen uren hoeft te duren, ik er niet m’n volledige hersencapaciteit voor moet activieren (dat moet ik al genoeg doen in andere situaties) en er geen zware machinerie aan te pas komt. Ik ben best jaloers op de soepelheid waarmee Caroline uit Fabriek Romantiek een boormachine hanteert. Maar bij mij zou dat ongetwijfeld leiden tot verwondingen of op z’n minst kortsluitingen. Dus hou ik het liever simpel; met dhz-projectjes die zelfs kids-proof zijn. Zoals deze kerstballen. Het begon vorig jaar met één plastic bol waarin een persmap van een lingeriemerk zat. Wat stickers plakken en krulletjes maken in geschenklint en… klaar!

De ballen vind je in decoratiezaken of winkels waar doopsuiker verkocht wordt. Je stopt erin wat je maar wilt: geschenklintjes, bloemblaadjes, glitters, engelenhaar,…  En het fröbelen kan beginnen!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Creatief met ballen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d