Wanderlust

Buddha-Bar Budapest

Ik kende Buddha-Bar vooral van de licht zwijmelende cd’s. Vaag wist ik dat er ook Buddha-Bar hotels en loungebars bestonden, maar ik stelde me daar vooral peperdure etablissementen en een middelmatige keuken bij voor.

Die mening heb ik sinds vorige week moeten aanpassen. Toen ik met enkele vrienden in Budapest was, liepen we nabij de winkelstraat Váci utca plots tegen een indrukwekkende gevel aan. Bleek dat er in dit hoekpand enkele maanden geleden een nieuwe Buddha-Bar opende. De gevel stamt uit het begin van de jaren 1900 en werd prachtig gerenoveerd in de stijl van die periode. Onze nieuwsgierigheid en goesting waren gewekt. Zeker toen volgens de website het duurste menu slechts 8000 forint kostte (nog geen 30€).


‘s Avonds was eerst even zoeken om het juiste restaurant te vinden. We hadden ons al goed en wel genesteld in het Siddharta Café, toen een blik op de kaart leerde dat dit helemaal niet strookte met de menukaart op de site. De serveerster stelde ons gerust; Siddharta maakt ook deel uit van het Buddha-Bar complex en we waren niet de eerste die zich van deur vergisten.

Het hoekje om zaten we wél juist en dat was meteen duidelijk. De entree heeft als het ware tempelallures met een majestueuze trap naar de loungebar op de eerste verdieping. In het restaurant trekt een reuzengrote boeddha alle aandacht naar zich toe. Het interieur is tegelijkertijd overdadig en straalt toch een zekere rust uit. Of hoe zen ook exuberant uit de hoek kan komen.

Normaal ben ik een bubbeladept, maar de cocktailkaart zag er zo lekker uit dat de keuze viel op een Ying Coco Yang: een mix van gin, limoensap, kokosnootpuree en een streepje chili.

We kozen voor het “Family Style”-menu dat je minimum met 4 hoort te eten. Dus kregen we elk lege borden en werd de tafel bezaaid met allerlei potjes en schalen. Daarin een mix van verfijnde staaltjes Aziatische keuken: Japans, Chinees, Thais,…

Buddha-Bar is zeker voor herhaling vatbaar, letterlijk, want ik ben nu natuurlijk super nieuwsgierig om ook het hotel en de spa uit te proberen!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Buddha-Bar Budapest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d