Persoonlijk

Nostalgie anno 2011

 

In deze virtuele tijden zijn postkaartjes eigenlijk ouderwets, maar daarom vind ik het des te leuker om ze te versturen of te geven. Ik ben steeds op zoek naar originele kaartjes  en die zoektocht speelt zich vaak af op het wereldwijde web. Dankzij een cover van Flow kwam ik terecht bij Cartolina Cards, een bedrijf uit British Columbia, Canada. Grafisch designer Fiona Richards laat zich inspireren door haar kindertijd in Schotland toen ze uren doorbracht in het 300 jaar oude huis van haar grootouders. Oma en opa hadden als textielhandelaren gewerkt in het oude India en een heleboel spullen meegesleept naar huis. Bovendien bracht de reislustige opa van al z’n trips hopen hebbedingetjes mee. De kaarten van Cartolina Cards ademen dan ook één en al nostalgie uit. Toch staat het bedrijf met beide benen in 2011.  Hun iPhone App is een leuk snufje voor wie wat meer kleur wil geven aan een droog sms-berichtje. Je kan kiezen uit verschillende designs en thema’s naargelang de aard van je bericht: verjaardagswensen, wereldkundig maken dat je een spruit op de wereld hebt gezet, het thuisfront laten weten dat je goed aangekomen bent op je vakantiebestemming…

 

 

 

Posten op Facebook behoort eveneens tot de mogelijkheden. Goed gevonden is de kalender met reminder-functie. De app gaat op zoek naar de verjaardagen in je contacten-lijst en stuurt je de dag ervoor om 14 uur een herinnering. Je moet dan natuurlijk wel de verjaardag toevoegen aan je contacten. Dat doe je door “wijzig” te selecteren en vervolgens “nieuw veld”. Eén van de aangeboden opties is “verjaardag”.

 

PS: het voorbeeld op de foto is fictief. Tot m’n spijt. Hawaï…, I wish!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Nostalgie anno 2011

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d