Koken & genieten Tussendoortjes

Abrikoos-bonbons (op 2 wijzen)

Zin in een zoete lekkernij, zonder toegevoegde suiker, waarvoor je geen oven nodig hebt? Dan zijn deze abrikoos-bonbons vast iets voor jou. Welke van de twee varianten verkies je? 👇👇👇⠀⠀

Een blokje pure chocolade zal je me niet vaak zien eten. Ik prefereer nog altijd melkchocolade qua smaak. Pure chocolade is natuurlijk gezonder en dus zoek ik graag naar manieren die zwarte chocolade wat attractiever maken. In combinatie met andere ingrediënten vind ik het meestal wel lekker. Zoals bij deze abrikozen-bonbons. Op twee manieren: met oranje abrikozen (die de kleur te danken hebben aan het zwavel-proces) en met niet-gezwavelde abrikozen (die donker zijn van kleur).

Zwavelen is een methode die vaak gebruikt wordt bij het drogen van fruit om de kleur te bewaren en de houdbaarheid te verhogen. Ongezwavelde abrikozen zijn duurder, minder lang houdbaar en iets moeilijker verkrijgbaar (meestal in de biowinkel). Ze zouden ook gezonder zijn dan de gezwavelde. Vooral voor astmapatiënten kan gezwavelde voeding nadelige effecten hebben. Maar…, als leek vind ik het nogal gevaarlijk om voeding onder te verdelen in gezond en ongezond. Uiteindelijk gaat het vooral om balans en van abrikozen ga je ook geen kilo’s per dag eten, toch? Onderstaande recepten kan je allebei zowel met gezwavelde als ongezwavelde maken. It’s up to you!

Abrikoos in chocolade-jasje

Ingrediënten:

 • 15 abrikozen
 • 25gram chocolade
 • 1 theelepel kokosolie (afgestreken, anders wordt het te vettig)

Bereiding

 • Smelt de chocolade samen met de kokosolie. Je kan het au bain marie doen, maar ik vind de microgolfoven makkelijk. Belangrijk is om de chocolade te smelten op laag vermogen en in intervallen van 30 seconden. Voor deze hoeveelheid zijn twee à drie intervallen genoeg. Mits wat goed roeren, is de chocolade snel gesmolten.
 • Dip alle abrikozen voor de helft in de chocolade.
 • Leg de abrikozen op of in een schaal met bakpapier.
 • Laat opstijven in de koelkast.

Abrikoos-balletjes

Ingrediënten (voor 20 balletjes)

 • 10 abrikozen⠀⠀
 • 50 gram pure chocolade⠀⠀
 • 1 el hennep- of chiazaadjes⠀⠀
 • 1 tl kokosolie⠀⠀

Bereiding

 • Pureer de abrikozen⠀⠀
 • Voeg de zaadjes toe en mix nog wat verder⠀⠀
 • Draai kleine balletjes van de mix⠀⠀
 • Leg een vel bakpapier op een schaal of plateau
 • Smelt de chocolade met de kokosolie.⠀⠀
 • Dip de abrikozenballetjes in de chocolade.⠀⠀
 • Leg ze op het bakpapier.⠀
 • Laat opstijven in de koelkast.⠀⠀
 • Bewaar in de koelkast of diepvries⠀

Zin in meer Picnic Pleasures? Je kan me ook volgen via Facebook en Instagram. En als je iets klaarmaakt, tag me gerust met #picnicpleasures!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Abrikoos-bonbons (op 2 wijzen)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: