Television

Beggars and Choosers

cast.jpg

Een jaar of zeven geleden had ik iedere zondagnacht een afspraak met de Amerikaanse televisiewereld. Beggars and Choosers werd uitgezonden op Nederland Drie en was een serie over het leven achter de schermen van een televisiestation. Scherpe dialogen, flitsend regiewerk en vreemde personages: meer heb ik niet nodig om likkebaardend voor de tv te zitten. Maar helaas was ik één van de weinige (in Vlaanderen vermoed ik zowat de enige) die “Beggars and Choosers” lustte. Na twee jaar verdween de reeks geruisloos van het scherm. Mocht iemand van jullie ook maar een half woord opvangen over een mogelijke dvd-release, laat het me aub als de bliksem weten!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

2 reacties op “Beggars and Choosers

 1. Surprise!
  Door (alweer eens en alweer tevergeefs) op zoek te gaan naar de DVD kwam ik op dit blog terecht. Ik was ook weg van die reeks, samen met mijn collega/vriendin. En wij dachten dat we de enige twee waren want sindsdien zijn we nog NOOIT iemand tegengekomen die de serie gezien heeft, of er zelfs nog maar van gehoord heeft! We waren dan op maandag (daarom dat ik me idd ook zo goed herinner dat het op zondagavond uitgezonden werd…) de enige twee die wisten waarover we het hadden wanneer we op de wekelijkse meeting tussendoor de woorden “beggar” of “chooser” lieten vallen, en samenzweerderige moesten lachen, wegens de zeer herkenbare situaties. Al de types liepen bij ons op kantoor (incl. wijzelf 🙂 ->media/reclamesector)
  Ik zoek de serie ook al jaren, ooit las ik eens op IMDB forum dat ze nooit zou op DVD uitkomen wegens het geringe succes.
  Gelukkig kunnen we momenteel genieten van “Mad Men”!
  (En ik ben eigenlijk benieuwd of ik de serie nog zo goed zo vinden als ze in mijn herinnering is..)

 2. mediameiske

  Inderdaad, suprise! Surprise dat ik niet de enige ben die ooit verslaafd was aan deze reeks! Ik las ooit ergens (ik geloof ook op IMDB) dat de reeks in de VS indertijd bejubeld werd door de pers, maar compleet onopgemerkt bleef bij het grote publiek. Dat kan ik me wel voorstellen, want de verhalen komen nogal “incrowd” over.

  Misschien brengt de nieuwe zender Acht soelaas voor ons. Zij zijn uiteindelijk ook de eerste Vlaamse zender die – eindelijk! – Curb Your Enthusiasm uitzendt.
  En al bij al zal Beggars & Choosers tien jaar na datum niet zoveel meer kosten zeker?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: