Site pictogram Picnic Pleasures

Homemade Lion-bites

Je hebt ongetwijfeld al recepten zien passeren voor zelfgemaakte Snickers of Bounty-repen. Lekker, maar ik miste toch altijd mijn favoriete reep: de Lion-bar! Ik vroeg me af waarom niemand die reep wilde namaken. Wel, de Lion is best een ingewikkelde reep met z’n verschillende lagen. Laten we de lagen eens in detail bekijken:

Best wel wat lagen dus, maar toch intrigeerde me het om een soort homemade versie te maken. Geen exacte kopie à la Snackmasters, maar wel een gelijkaardige reep met zo weinig mogelijk ingrediënten. Edoch, het idee van een reep heb ik gaandeweg laten varen. Na heel wat geklungel met lompe repen als resultaat, bleken bonbons uiteindelijk iets makkelijker te realiseren. En dus presenteer ik je met enige trots, mijn eigen versie van de Lion! Je herkent het echte stukje reep uiteraard in onderstaande foto:-)

Mijn bonbons zijn wat minder verfijnd, maar overheerlijk zijn ze zeker! Mealprep-proof bovendien, want je kan ze een week in de koelkast en 1 maand in de diepvries bewaren. Maar geloof me, zo lang gaan ze niet mee! Ik eet ze vaak als tussendoortje en soms gris ik er ook snel uit de diepvries als het ontbijt snel moet gaan.

Voor dit recept gebruik ik twee soorten amandelpasta:

Benodigdheden:

Ingrediënten

Voor de wafeltjeslaag:

Voor de karamel met krokante toets:

Voor de chocoladelaag

Bereiding:

Laag 1 (wafeltjeslaag):

Laag 2 (karamel met krokante toets)

Laag 3 (chocoladelaag)

Liever een shortcut?

Je kan het recept ook vereenvoudigen door alleen de karamel met gepofte rijst te maken, dit te laten opstijven in de diepvries en vervolgens in chocolade onder te dompelen. Ook lekker!

Zin in meer Picnic Pleasures? Je kan me ook volgen via Facebook en Instagram. En als je iets klaarmaakt, tag me gerust met #picnicpleasures!

Mobiele versie afsluiten