Koken & genieten

Tiramisu op Italo-Belgische wijze

Volgens mijn vader wordt tiramisu in Italië gemaakt met een laagje gesmolten chocolade ertussen. Hij kan het weten, want het is een Italiaan. In ieder geval maken ze zo tiramisu op Sardinië.

Maar eigenlijk is tiramisu een gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Onlangs inspireerde Jeroen Meus mij tot het potteke hierboven. Ik pikte twee derden van dit recept: een salade met Belgische peertjes, crumble en sabayon Maar in plaats van sabayon, gebruikte ik mascarpone-beslag. De basis van een klassieke tiramisu dus. Hiervoor gebruikte ik één van de duizenden recepten die je op het grote www vindt. Welk precies weet ik al niet meer. Ik ben nogal een freewheeler in dit soort dingen. Koffie of likeur komt er bij mij ook nooit aan te pas, want daar hou ik niet zo van. Ik zorg er ook altijd voor dat de hoeveelheid eierdooiers niet groter is dan de hoeveelheid eiwitten, want volgens mij staat dat een luchtig beslag in de weg.

Eens het beslag klaar was, heb ik laagjes gemaakt met de crumble en perensalade. De peertjes zitten verborgen in het beslag. Eindigen deed ik met een laagje crumble.

Of nee, da’s niet helemaal waar. In feite eindigde ik met een onmisbaar ritueel: het uitlikken van de grote pot…!

Reacties? Eén iemand  vond dat peren er niet bij passen. Maar daarnaast waren er ook zes tevreden klanten die hun potje in recordtempo opgelepeld hebben!

Freelance copywriter, voice-over en tv-producer (voor het programma Tendens) Mijn blog is een combinatie van een uitlaatklep, testlab en kletshoekje. Ik blog graag over lekker eten, ben verzot op mealpreppen en wil bewijzen dat ook solo eten niet suf of zielig hoeft te zijn. Vroeger heb ik ook nog voor de radio en de geschreven pers gewerkt. Contact: isabelle punt uselli @ gmail dot com

0 reacties op “Tiramisu op Italo-Belgische wijze

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d